Канатларым бэйлэмэ!

"Яратам" - дисен мине син.
"Ни булуга да карамастан
Уземэ сине каратам,
Минеке бул жанаш!" - дисен.

Йорэгемдэ оермэ,
Кар, буран хокемсорэ.
Рэхэт уземэ генэ дэ.
Минем бар очар канатлар -
Син аларны бэйлэмэ!

Гашыйк иттен, сихерлэден,
Башымны дисен син эйлэндерден!
Ялгышасын Шурэлем!
Берни мин эшлэмэдем -
Бары ирегемне яраттым.

Сина назым бирмэдем,
Соеп тэ карамадым.
Нигэ мине уз иттен?
Шунысын анламадым.

Хэзер инде дисен син: "Син минеке.
Бирмэмен сине дисен, беркемгэ!"
Нигэ йорисен яннарымда уткэреп заяга вакыт?
Анламыймын мин хич тэ!

Йорэгемдэ юк сою-наз.
Йорэгемдэ бары оермэ.
Бер ялгыштым... килми минем кабат ялгышасым!
Утлы кумерлэрдэ янасым!
Аннан кабат ялгыз каласым...

Э буген, мин ирекле кош!
Рэхэт уземэ генэ дэ!
Минем бар очар канатлар!
Син аларны бэйлэмэ!

05.01.2020г.


Рецензии