Моя Зорецариця

Як Тебе не співати, Мати моя!
Як Тебе не любити, Зоре моя!
Як Тобі не молитись - із серця спів!
І молитві творитись серед цих днів!
Люблять чистії  води - води добра,
Й Богородиці низько кланяюсь я!
Люблять води хрещенські
Й мир в них лежить!
Й любить ніжна берізка Бога молить!
Як Тебе не співати, Радість моя!
Вся природа у святі, бо Ти в нас є!
Вся природа у святі,рідні краї!
І на серці з Тобою світло стає!
Нам пошли благодаті, душі спаси,
Серед днів наших, Мати,в Бога Красі!
У прості наші хати  дочкам й синам,
Хай же кріпнуть Тобою, дай  миру дням!
Де для нас Ти спасінням, в мирних ділах!
І Покров, Мати Божа, в Твоїх Руках!
Ти думки наші, Мати, лиш освіти,
І гріхи наші тяжкі, Мати прости
Як Тебе не співати, Мати моя!
Як Тебе не любити, Квітко моя!
Моя Зорецариця, щастя моє!
Хай же пісня криниця повна стає!
Хай водою по світу річка любов!
І молитва злітає на бій зі злом!
Відверни душетлінне, й нас просвіти!
Лиш Тобі Мати Божа світ наш спасти!

Ангелина Длинка  2019г,


Рецензии
Ангелиночка, такие светлые, тёплые строки...
А на украинском языке особенно трепетно читаются
и нежно. Спасибо! С радостью прочтения!Всех благ!

Людмила Гусева 3   24.01.2020 20:17     Заявить о нарушении
Людмила, спасибо!
Рада Вашему визиту
И отклику!
С теплом и любовью!

Ангелина Длинка   25.01.2020 01:36   Заявить о нарушении