Обовязок-2

У чиновницькім переліку
Зобовязання службові,
Наче гудзики в шинелі -
До одного підраховані.

Кожен знає чинне поле
Всіх обовязків й завдань, -
В нім немає випадкових
Й на сходинку зазіхань.

Довідка, печатка, підпис -
У трьох різних кабінетах,
Під дверима ждуть самітно
В чергах мумії-скелети.

Деякі зависли з ночі,
Інші тиждень ходять в справі,
Подивитись тому в очі,
Хто під три чорти відправив.

Бо в обовязки не входить -
Всує згадані проблеми,
Це підпункт з іншого входу,
Де розцінки вище неба. 

Де слова - вартують смислів,
Й наспіх напханих конвертів,
Де чиновники, що й близько -
Не підпустять без експертів.

Папірець, печатка й підпис -
Двері, що скриплять в проході, -
Як життя коротка звітність,
Що в обовязок не входить.


Рецензии