Сьогоднi день на 3 хвилини довший, нiж вчора...

                ( Щоденний прогноз Гідрометеоцентру)



Сьогодні день подовшав... Три хвилини!
Ще три хвилини день відвоював!
І я радію, що тепер, віднині,
безрадісній Зимі кінець настав.

Ще може Лютий сніжий віхр закрутить
пухкими кучугурами снігів.
Та може Березень лякливий занедужить
і кригу не відломить з берегів.

Весна і Сонце щиро посміхнулись -
два змовники, підтримуючи нас.
І хмари враз на південь потягнулись
немов усім їм віддано наказ...

Зимі безсніжній мало хто радіє,
бо то не є для пашні на добро.
Землі сухій  лиш травень дасть надію
дощем гремливим напоїть нутро.

Та все ж сьогодні цілих три хвилинки
синичок зграйка біля джерела
цвірінькать буде радісно і дзвінко,
щоб цю маленьку радісну новину,
з водою я додому принесла.


Рецензии