Маленькi горобчики

Дав Бог хлібчик, дав  Бог сливку,
І життя нам дав Бог,
Дав матусю, батька дав нам,
І любов їх дав Бог!
Дав дитинство, дав освіту,
В Бозі просвіщатись,
Нам же Богом, Богом Спасом
Жити і спасатись.
День наступить і подасть Бог
Все для цього часу,
Нагодує і пригорне, слава Богу Спасу!
На день сили подарує,
Та людей лиш мирних,
Тих хто знає свого Бога
І Богом щасливий.
Слава Богу за народ твій,
Слава Богу Спасу!
І за то, що дав можливість
Мирно спілкуватись!
І друг друга не цуратись,
Жити чесним родом.
А Ти Боже дарував нам
І талант і вроду!
Як погляну навкруги я,
О Боже, то радість!
Кругом люди всі красиві,
Одна я, одна лиш
Я звичайна, як горобчик,
Та все мокре пір'я,
Бо хвороби і сум, Боже,
Найшли це насіння.
Я горобчик... я маленька..
І маленькі дітки,
Мої дітки Богом дані,
Діточки - лелітки...
І яскравим, і щасливим,
Життя моє було,
Як цих милих, цих любимих
До серця тулила...
Рай земний наш, наші сім'ї,
Боже наш Всещедрий!
Та прийшов час, та найшов нас
Ворог ще й упертий!
Мокре пір'я, я горобчик,
Сльози витираю,
Себе Богу й пташеняток,
В Рученькі вручаю.
Не повірить, Боже Спасе,
Це горобинятко,
Не шакалу, його лаю,
Не відьмам що гадкі.
Бо то гадове насіння,
Корінь Ти спалив бо,
Поклади же нам на тім'я,
Длань наш Враче, наш Бог!
Хай голівки та Тобою,
Господом лиш мислять,
Та за нашою ходою
Нечисті не рищуть.
Злі шакали та відьмачки,
Все бісовська сила,
А горобчик просить Бога
Спасти від могили.
Стоїмо ми пред Тобою,
Вседержитель Бог Сил!
Горобиною сім'єю,
І немає більш сил...
Пригорни нас, посуши нам,
Крила, витри очі,
Хай же в щасті дні у Бозі,
У сні мирні ночі...
15.09.19г. Ангелина Длинка


Рецензии
Ангеліночко, щиро вірю, що Бог почує цього маленького і водночас великого по своїм добрим вчинкам і силі віри Горобчика.
І що зовсім скоро він зможе знову весело щебетати та порхати під мирним небом.
Обіймаю тебе, серденько.

Тайный Альков   26.01.2020 10:53     Заявить о нарушении
Танечка, спасибо, солнышко!
Ведь все быстро меняется,
Господь Всесилен!
Обнимаю с теплом и любовью

Ангелина Длинка   26.01.2020 14:15   Заявить о нарушении