Алея кладовиша

Алея кладовища… Йдуть дівчата.
В хустині чорній одна… іде повз грати

До жінки: — Поминайте хлопця-друга.
А на лиці її страшенна туга.

Минуло  сорок днів.  Сьогодні — сорок. 
Життя юнацьке обірвав осколок.

Немає сліз. Сухі, червоні очі
Все виплакали за ці дні і ночі…

Заплакала та жінка замість неї,
А на могилі квіти: айстри та лілеї.

В землі — чийсь син. Це місце знає мати.
Свого — не пощастило поховати…

Зник безвісти у цій війні проклятій
Син другий... Тож тепер їй горювати:

Нема синів, ні невісток, ні внуків.
Над хатою літають чорні круки…

Вже сива… Рветься серденько від болю.
Хіба таку собі хотіла долю?

І як спинити цю війну трикляту?
І хто її догляне  сиву  матір?

Стоять пліч-о-пліч дівчина і жінка,
Їх доленьки звела одна стежинка…

15. 01. 2020 рік
Світлина з інтернету


Рецензии
Чорнилами серця отображений сум у душі.

Вик Гусаров   29.02.2020 11:17     Заявить о нарушении
Спасибо Вам за комментарий. Реальная история.
Долго плакала. Было очень больно.
Плакала от бессилия что-либо изменить. Это ужасно.

Надежда Крайнюк   29.02.2020 16:44   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.