Космос

КОСМОС

Земята сияе
изумрудено синя
в космичната бездна
от мрак.
Утробата пълна.
Богата и силна.
Животът
завърта се пак.

И Слънце я гали.
И вятър я блъска.
Сълзите
дъждът не пести.
Сезони горещи
в студените съскат,
а тя все магично блести.

Лети.
И танцува
в космичната бездна,
принцеса
сред звездния прах.
Звездите желаят
за миг
да приседнат
в зелената нежност
под тях.
20.01.2020г.


Рецензии