Голодна кутя

Чистих помислів!
Чистих прагнень!
І здоров’я, любові, краси!
Вершіть день із духовних досягнень.
З правди, мов омивної води.

Нехай в Хрещення Ангел всміхнеться.
Серце лучить до добрих справ.
Все недобре нехай минеться,
Щоб ніхто у цей день не блукав.

Світла стежка веде у води,
В яких гріх всіх забрав Христос.
Шлях духовний – життя нагорода,
Всі багатства розкриє нам Бог.

Всі щедроти – вечерею в хаті.
Дім залишить хай всяка біда.
Будьте в істині дужі й багаті.
Все омиє Йорданська вода.

Хай окроплює долі любов’ю.
Відганяє усяку печаль.
Я ж – Вечерю Святу готовлю
Й моє серце сьогодні ґрааль.

Нехай кожний при святі скуштує
Урочистості світлу мить.
Щастя всім, хто сьогодні щедрує.
Зцілень всім – у кого щось болить.

© Copyright: Кравчук Світлана Миколаївна, 2020
18.01.2020
19:19
Всі права застережені. Будь-яке використання потребує письмової згоди автора.


Рецензии
Вечір - щедрий, а кутя - голодна. Звичай.

Светлана Кравчук 379   20.01.2020 17:08     Заявить о нарушении