Зимова казка

Зимова книга відкриває
Зимову казку навмання ,
Де дзвінко падають сніжинки ,
Де снігом вкрилася земля.

Де хатки теплі спочивають ,
Де візирунки на шибках ,
Димок із комина зітхає
І в'ється хуга по полях.

Там, дерев'яний , через потік ,
Місток засніжений стоїть
І синім інієм окутий
Льодок прозористий хрустить.

Он , снігурі червоногруді
Дзьобами пір'ячко скубуть
На краччах чорних , мов клубочки -
Рожеву пісеньку прядуть.

В пухнастім небі зорі сяють
Іскряться золотодощем
Ліса , приліски осипають
Кудлатим срібним морозцем. 

Блукав між сосен місяць жовтий
І над дзвіницею повис.
В заметах кущики, ялинки
Дрімають в тінях голубих.
 
              10.01.2020 р


Рецензии
Спасибо вам Очень люблю я ваш такой тёплый и мягкий язык!Успехов вам!Сергей.

Сергей Лутков   07.02.2020 12:17     Заявить о нарушении