Рiзниця велика

Різниця велика, та ще ж бо яка,
Зарплата висока чи дуже низька,
Їхать в кортежі чи пішки іти.
Невже так бо важко різницю знайти?

А різниця велика у цьому ж бо є,
Розчарування і болю вона додає.
Розплющити очі й побачить її,
Й не кошти держави витрачать, а й свої.

Невже не різниця хліб з ікрою й вино,
Й хліба окраєць, що засох вже давно?
Хтось жирує й не бачить бідних людей,
В когось сльози рікою за все це з очей.

Невже не різниця жити чи помирати,
Бо змоги нема ліки ті купувати?
Невже не різниця на курортах бувати
Чи копійки в гаманці на хліб рахувати?

Різниця велика! Як народ поживіть!
Амбіції всі в кулуарах лишіть!
Відмовтесь від всіх привілеїв держави!
Яка ж бо різниця – своє чи халява?

Окопи чи вілла? Невже не різниця?
Чому ж у окопах залюбки не сидиться?
Не різниця – петарди це рвуться чи міни?
Не різниця – жить буде чи на фронті загине?

То ж шукайте різницю, розплющуйте очі,
Щоб слова не збувались страшнії пророчі!
Задумайтесь, прОшу! Різницю знайдіть!
Рідну Вкраїну не розтопчіть!

12.01.2020 р.


Рецензии