Лёгкiя Е ропы

Лёгкія Еўропы

Каб ведалі госці мае, дзе жыву
І добра ўяўлялі краіну маю,
Калі іх вітаю, адразу кажу,
Што тут – Беларусь і яе я люблю.

Шаную азёры, паля і лясы,
Вялікія рэкі, абшары раўнін;
І як на прыродзе праводжу часы,
Пры чым мне не сумна тут нават адным.

Ці чулі, пытаюся я ў гасцей,
Завуць як на Захадзе мой родны кут?
А клічуць, як быццам ён стаў даражэй,
Чым нафта і газ, з-за якіх шмат пакут.

І для Еўропы балотныя нетры
З’яўляюцца лёгкімі. Сутнасць у тым,
Што Беларусь мая лечыць паветра,
Ды чысціць ад выкідаў з’едлівы дым.
14.01.2020.

Национальный парк "Припятский". Фото: Сергей Плыткевич


Рецензии
Что-то новенькое в свете науки - кислород из болот...
И как Европа без белорусских болот раньше обходилась - ума не приложу...
И только с началом белорусской Рыголюции Гнидости - все и раскрылось...

Виктор Сулименко   02.01.2021 14:14     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.