Ти потрiбна менi

Ти потрібна мені, і не тільки мені,
Багатьом ти потрібна, Вкраїно,
Та вісті щоразу я чую сумні,
І плач замість пісні скрізь лине.

Ти потрібна мені, ти потрібна усім,
В крові ти купаєшся, сльози ти рониш,
Ти одна дорогенька, вас в світі не сім,
Незалежність свою ти борониш.

Ти потрібна мені, як скрипці струна,
І втратить тебе я боюся,
Ти найкраща у світі, така ти одна,
За тебе я Богу молюся.

Ти потрібна мені, кріпися, прошу,
Не смій перед ворогом впасти!
Я руки в молитві до неба зношу,
Як держава, не смій ти пропасти!

Ти потрібна мені у своїй всекрасі,
У тебе найкращі світанки.
Купайся, благаю, в сріблястій росі,
Тебе не руйнують хай танки.

Ти потрібна мені, як повітря ковток,
Ти потрібна, як мама і тато,
Не втрачай, я благаю, землі ні шматок,
Тих, що люблять тебе, є багато.

Ти потрібна мені, як землиці вода,
Як птаху повітря і небо,
Тебе, дорогенька, мені дуже шкода,
Та благаю, здаватись не треба!

Ти потрібно мені, я це щиро кажу,
Все життя в моїм серці живеш,
Про тебе пісні свої й вірші пишу,
Жити й квітнуть надалі ти сили знайдеш.

Ти потрібна мені, ти як квітка цвіти,
І слово твоє нехай лине,
Прикро, що шлях такий мусиш пройти,
Та слава твоя не загине!

Ти потрібна мені! Ти чуєш мене?
І мова твоя хай у світі лунає!
Доля щаслива тебе не мине,
Серце моє відчуває!

14.01.2020 р.


Рецензии