Народний звичай

Дивився місяць...усміхався,
Він на щедрівку теж зібрався,
Дівчата будуть щедрувати,
А він у вікна заглядати

Ось на подвір*ї,на широкім,
Зібрались в коло парубки,
Дівчатам очі зав*язали,
Та закружляли як млинки

А потім повели до ліски,
Що сплетена з лози була,
І дівка вибирала вільно,
Лозу,що вплетена,тягла

Так в Ноорічну ніч гадали,
Вона була після Різдва,
Дивлячись на лозу казали,
Про нареченого слова

Чи буде він високим,гарним,
Багатим буде наче пан,
А може п*яницею стане,
Що навіть свій проп*є жупан

А може буде всіх кохати,
Стрибати в гречку,раз по раз,
Або страждати буде довго,
Від злиднів,сварок та образ

Ось так гадали наші предки,
Та веселились як могли,
Не знали так як ми,багато,
А розумнішими були

Жили для втіхи та любові,
Дітей навчали доброті,
Ось і не вірь в прикмети різні,
Як і в гадання Новорічні ті

В ніч перед святом Василя,
13-14 січня 2020 рік


Рецензии
Кого как поздрАвлю с Новым 2021-м ГОДом!!! \\ Серж Фико //
С Новым НАШИХ
ПоздрАвлю фАйно*****

А вот бомбЕЙски -
поздрАвлю фАшных !!!!!

Ну,- чтоб в мудроУМіе
откаZZалі$$Ь от клячкоТУПія..

А шоб майданУтые
гнали націZZьму дУтую !!

Серж Фико   04.01.2021 22:03     Заявить о нарушении