Закон

…удило на погамованье кождого
зуфальцу есть вынойдено…
    Прамова Льва Сапегі з нагоды
    прыняцця “Статута ВКЛ” (1588г.)

І воля, і праўда, і Бог.
Над ім нашы продкі карпелі,
каб быў з вастрынёй, як нарог,
і клёк не губляў на вяселлі.

І воля, і праўда, і Бог.
Хацелі, як лепей, а выйшла:
закон атрымаў статус-кво
з гарантыяй дышла


Рецензии