Плачь ко Пресвятей Богородице

 
                ( для общецерковного песнопения
                на распев Царица моя Преблагая )
       ---------------------------------------------------------

                +

БЛАГОВА   ЦАРЯ   БЛАГАЯ  МАТИ,
ДЕСНИЦЕЮ  БЛАГОСЛОВЕННАЯ.

НЕ ОТРИНИ ЛИКА СВОЕГО ОТ  НАС  ГРЕШНЫХ,
УМОЛЯЕМ  ИЗЛЕЙ  БЛАГОСТЬ  ДУХА СВЯТАГО.

ХРИСТИАНАМ  ОТРАДА  И  ОГРАЖДЕНИЕ
СКОРБЯЩИХ  СКОРОЕ  СЛЫШАНИЕ.

УСЛЫШИ  НАС  В  СКОРБИ  ИЖДИВАЕМЫХ,
ПРИДИ  НА  ПОМОЩЬ  К  НАМ  ЗОВУЩИМ ТЯ.

СОХРАНИ  СТРАНУ  НАШУ  РОССИЙСКУЮ,
И ЦЕРКОВЬ  НАШУ  ПРАВОСЛАВНУЮ.

НАВЕТЫ ВРАЖИЯ ОТ НАС ОТГОНЯЮЩАЯ,
ОТГОНИ  СУПОСТАТОВ  НА  СВЯТЫНИ
НАШИ   ПОСЯГАЮЩАЯ.

ПОМРАЧЕННЫХ УМОВ ПРОСВЕТЛЕНИЕ,
ВРАЗУМИ  ВРАГОВ  ВОЙНЫ  ЗАМЫШЛЯЮЩАЯ.

РАЗОРИ  ИХ  КОНИ   БРАТОУБИЙСТВЕННЫЕ,
НАСТАВИ ИХ  ПУТЬ  К  ПОКАЯНИЮ.

В БЕДАХ И ПЕЧАЛЕХ ТЕПЛОЕ ЗАСТУПЛЕНИЕ,
УЗРИ  НАШУ ПЕЧАЛЬ И  НЕ ДАЙ  СГИНУТЬ
 В  ПУЧИНЕ ГРЕХОВНЫЯ.

ЗА ЛЮДИ СОГРЕШИВШИЯ,
ПРИСНО ПРЕД  БОГОМ  ХАДАТАЙСТВУЮЩАЯ.

СХОДАТАЙСТВУЙ  ЗА  НАС  НЕДОСТОЙНЫХ,
НЕ ПОМЕРЕТЬ БЕЗ ПОКАЯНИЯ.

ПОКРОВОМ СВОИМ ВСЕХ ВЕРНЫХ  ОСЕНЯЮЩАЯ,
НЕ ОТВРАТИ ОТ  НАС СВОЙ  СВЯТЫЙ  ПОКРОВ  И ОГРАЖДЕНИЕ.

А  ДУШУ НАШУ, УМ И СЕРДЦЕ, 
НАПРАВЬ  КО СТЯЗЯМ  ГОСПОДНИХ  ЗАПОВЕДЕЙ.

ПОМОЩЬ СВОЮ ВСЕМ  ПРИТЕКАЮЩИМ  К ТЕБЕ ПОДАЮЩАЯ,
УСПОКОЙ  ВОЛНЕНИЕ  ДУШ  НАШИХ.

ПРОСВЕТИ   ПРЕЧИСТАЯ  КО  СПАСЕНИЮ,
БЛАГОСЛОВИ  ДЕТЕЙ  НАШИХ НА  ДЕЛА  БОГОУГОДНЫЯ.

СЛЕЗ НАШИХ НЕ ОТВЕРГАЮЩАЯ,
ПРИНЕСИ  К СЫНУ ТВОЕМУ И  НАШИ  СЛЕЗЫ  ПОКАЯНИЯ.

И  НАШИ   ЗЕМНЫЕ  ПОКЛОНЫ,
И  НАШУ   ЛЮБОВЬ ,  ДЕЛА  И   ВЕРУ.

ПРОШЕНИЯ НАШИ ВО БЛАГО  ИСПОЛНЯЮЩАЯ,
УМИЛОСЕРДИСЬ  НАД  ВСЕМИ  ХРИСТИАНАМИ.

ПОШЛИ  НАМ  ОТРАДУ  В ТРУДЕ  И УТЕШЕНИЕ,
И  МОЛИТВЕННОЕ  УСПОКОЕНИЕ.

МИЛОСТЬ СОГРЕШИВШИМ  ЯВЛЯЮЩАЯ,
НЕ  ВМЕНИ  И  НАМ В  ГРЕХ  УМОПОМРАЧЕНИЕ.

И ЧАСТЫЕ СМЯТЕНИЯ СЕРДЦА
НАШЕ  БОЛЯЩЕЕ НЕРАДЕНИЕ.

РАНЫ  ГРЕХОВНЫЕ  ИСТРЕБЛЯЮЩАЯ,
ЗАРУБЦУЙ  РАНЫ  СЕРДЕЦ  НАШИХ .

СКОРБНЫЕ СЕРДЦА К НАДЕЖДЕ  ВОЗРОЖДАЮЩАЯ,
ПОШЛИ  АНГЕЛА ХРАНИТЕЛЯ ДУШАМ НАШИМ.

ОКАМЕНЕВШИЕ СЕРДЦА СМЯГЧАЮЩАЯ,
ПРОСВЯТИ  ВРАГОВ  НАШИХ  СВЕТОМ  БОЖЕСТВЕННОГО  РАЗУМА.

 НЕ  НАКАЗЫВАЙ  ИХ  РАДИ  НАС  ГРЕШНЫХ,
НО    ПОКАЖИ   ИМ   ГРЕХИ   ИХ  РУКОТВОРНЫЕ.
               
ЖЕСТОКОСЕРДИЕ  ИСКОРЕНЯЮЩАЯ,
ИСКОРЕНИ  ИЗ  СЕРДЕЦ  КЛЕВЕТНИКОВ КОРНИ  ЗЛА И ЛИЦЕМЕРИЯ.

И ОБРАТИ СЕРДЦА ИХ  К   ЛЮБОВИ   ВЗАИМНОЙ,
И  СОБЛЮДИ   ИХ  В  ЧИСТОТЕ  И    БРАТОЛЮБИИ.

 УНЫЛЫХ ОБОДРЯЮЩАЯ
НЕ  ДАЙ  И  НАМ ГРЕШНЫМ УТОНУТЬ В БОЛОТЕ УНЫНИЯ.

БЛАГОДАТЬ СВОЮ ЯВИ  НАМ  ПРЕСВЯТАЯ ДЕВО,
МОЛЯЩИМСЯ  ТЕБЕ ПРЕД ЧЕСТНОЮ ТВОЕЮ ИКОНОЮ.

И  ИЗЛЕЙ  ЩЕДРОТЫ ТВОЯ НА  НАШИ  ДУШИ  МНОГОСТРАДАЛЬНЫЯ,
И  ЛИКА ТВОЕГО  НЕ  ОТВРАТИ  ОТ НАС  НЕДОСТОЙНЫХ.

К  ТЕБЕ  ГРЕШНЫЯ  В ПОКАЯНИИ  ПРИПАДАЕМ,
И  МОЛИМТИСЯ   СО СЛЕЗАМИ.

ПОМОГ  НАМ И  В  НАШИХ   ПРОШЕНИЯХ,
НАС  СПАСИ,     ПРОСТИ,    ПОМИЛУЙ.  АМИНЬ.
               

               


Рецензии