***

А дзе ёсць свят? Да каго прыйдзе вясна?
Iдзешь у палоне ночы адна.
I толькi брат месяц за табой назирае,
Усе думкi твае з сабой забiрае.

Лясы i палi, лагчыны и горы
Так і вабяць сваёю воляй.
Цябе суправаджаюць у шляху
Толькі вецер, дрэвы и смага.

Прага да крывi? Прага да слова пацешнага?
Прага прамянёў сонца прыгожага?
Прага ўбачыць без маскі твар,
Або знайсці ў шалашы рай?

Вечна ў шляху, вечна адна.
Заўсёды прыходзіць бяда
Лёгкай хадой, як звычайна.
Як жа парадаксальна,

Што святло толькі ўнутры ў цябе,
А вясна прыходзіць толькі да мяне.


Рецензии