Кшиштоф Бернацки Походное

Походное

маленький солдатик
мыслями ты на дороге в небо
не слышишь шепота смертного
велики ботинки
кожа задубела в дожде
твой шаг
похвала жизни
ты открыл много америк
а звезды всё над тобой смеются

Wedrowanie

maly zolnierzyku
mysl twa na lotnym trapezie
nie slyszysz werbli umierania
twoje buty za duze
skora ich na deszczu stwardniala
i krok twoj sie staje
zycia celebracja
odkryles tak wiele ameryk
a gwiazdy wciaz drwia z ciebie


Рецензии