В Рiздвяну нiч

В Різдвяну ніч прийшов до нас Спаситель,
Народився у стаєнці він для нас,
Радість цю зробив нам Вседержитель,
Бо людство рятувать надходив час.

Йосиф на коліно приклякає,
Й Пречиста Діва молиться над ним,
Ангел це дитя охороняє,
Немовля це народилося святим.

На небі ясні зорі всюди сяють
І біла лілія для нього зацвіла.
Ангели ще й на лірі мило грають,
Мати Божа поряд прикляка.

Радіють у стаєнці і ягнята,
А зірка про новину дала знать.
І поклін йдуть віддати всі дитяті,
З Різдвом Пречисту й сина привітать.

То й ми з Різдвом їх радо привітаймо,
Цю звістку ми усюди рознесім,
Ісусика малого прославляймо,
І в дар йому ми віру принесім.

03.01.2020 р.


Рецензии