Дождь

   Н. Бидненко
Все дощ і дощ. Уже стомились очі
Те мокре й сіре бачить у вікні.
І телефон вже з’єднувать не хоче –
Чи хвилі утопилися на дні

Калюж глибоких посеред асфальту,
Що не пройти, не замочивши ніг…
А що там пишуть на газетних шпальтах:
Що рік Новий, свята – то де ж це сніг?

Та хай там що – я додзвонюсь до друга.
Ну, слава Богу, виклик вже гуде.
І голос той розвіє сум і тугу.
І що нам дощ? – нехай собі іде!

***
Всё дождь и дождь. Глаза уже устали
На мокрое и серое смотреть.
И телефон соединять не станет -
Наверное связи нет, иль села сеть

На дне глубоких луж среди асфальта,
Пройти нельзя не замочивши ноги...
А что там пишут на газетных шпальтах:
Что праздник Новый год - а снег где новогодний?

И чтоб там ни было,- я дозвонюсь до друга.
Ну, слава Богу, вызов вновь идёт.
И голос твой развеет грусть и тугу.
И что там дождь? - пускай себе идёт! 


Рецензии