Вогн шчам акутаны твар зямл

Вогнішчам акутаны твар зямлі.
Вогнішча гэта мы раз'юшылі.
На твары зямлі мы ўсяго мурашы.
Не маем сэрца, не маем душы.
Згубілі свой твар, нават вочы не ззяюць.
Толькі глянем у іх - сэрца жахі хапаюць.
Скупыя, прамыя, не маем нічога,
Нічога не маем на сэрцы святога.
Гідоцце жыве, а мы за ім гінем.
Не помнім, што завемся мы - людзі.
Навошта. Усе і так добра будзе.
Сказаць вам навошта жыве чалавек?
Как не быў на зямлі пустым яго век!
Аднак вогнішча паліць, дапамогі не будзе!
Пакуль не ўспомнім, што завемся мы - людзі!


Рецензии