Коли настане торжество

Коли заметіль заспіває нам пісню
І сутінки сядуть на сніг,
Коляди щоби гомін рознісся,
І шлях щоб Різдвяний проліг.

Коли морози все зможуть скувати,
В повітрі мороз затріщить.
Дим піде із комина з хати
Й зірка ясна новину сповістить.

Коли Ангели на лірах заграють,
Стоголоссям співатиме хор,
З Різдвом нас усіх привітають,
Пречиста візьме нас під омофор.

Коли пастухи і ягнята
Прийдуть привітати Христа,
Радістю сповниться хата,
Струна забринить золота.

Коли Йосиф буде колихати
У яскині Марії дитя,
Поспішать усі поклін віддати.
На столі на обрусі кутя.

Коли піде новина по світу,
Торжество буде Неба й землі.
Теплом всі Господнім зігріті,
Радість Ангел несе на крилі.

Коли пісню заметіль заспіває,
Свято Різдвяне прийде,
Всі скажем : «Христос ся рождає!»,
Коляда всіх вітати зайде.

27.12.2019 р.


Рецензии