Свой родник

СВОЙ РОДНИК
(подстрочник)

И у меня была жена, любимая, похожая на цветы…
Для молодости не хватало мою избранницу…
Глаза уходили к другим цветам, не заметно, подкрадучи,
желая пить из чужого родника.

Сверху останавливается желание моих глаз,
говоря, что твой луч будет являться тебя вечным лучом.
В чужом саду прикаснувщему к роднику,
от того что съел, принесёт на твою шею саблю.

Вот уже постарел на этой земле, готовый уйти...
Хотя похоть глаз ещё меня толкает… я упираюсь ногами…
Не от своего, меня спасли сверху,
почему то, о конце что случится – в безмолвии.

Может бесполезно я прошёл жизнь горькую…
Может впустую я приставил к словам сверху моё ухо…
Нет. Безграничная любовь дает мне поднять бокал!
И я понял, что
чем в вкуснятине, в чистоте имеется намного много вкусного.




ЖВУВАН БУЛАГЪ

Гъахьунзухъ узухъра хпир, ккунир, ухшар кюкйириз…
Жигьилвализ гьурк1ри гъахьундар кадагънайир…
Улар гъяри гъахьну жара латариккна шлизк1а рякъяйиз
Убхъуз ккунди жарарин булагъдиан шараб-шид.

Заълан тямягьяр дерккру йиз уларин:
Явнур увуз ву к1ури гьаргандиз вуйи нур.
Жарарин багъдин булагъдик курсурин,
гъип1убди хурив гардандиинна тур.

Магьа кьабира духьну гъяраза му дюньйилан
Тямягьну гьан к1урашра ут1укьну ликар.
Жвуван дарубдихьан гъюрхюнзу завлан
Гьаз вуш аьхирикан фу шулуш адарди хабар.

Белки дав ккадап1уншул узу уьмур кьут1кьал…
Дав хъивуншул заълан вуйи гафарихъ иб…
Ваъ. Сяргьятар адру ккунивали зап1уз гъитра бакъал:
иццивалиът1ан марццивалиъ гизаф иццишан айиб...


Рецензии