Ой казала менi мати... укр. пiсня

Слова Семена Гулака-Артемовського

Ой казала мені мати і приказувала,
Щоб я хлопців у садочок не принаджувала.
Ой мамо, мамо, мамо, не принаджувала!

Посилала мене мати до криниченьки:
«Та принеси, моя доню, та водиченьки».
Ой мамо, мамо, мамо, та водиченьки!

Ой пішла я до ставочка, забарилася,
 На козака молодого задивилася.
Ой мамо, мамо, мамо, задивилася!

Розмовляла з козаченьком цілу ніченьку,
Ой пом”яла фартушину та й новісеньку.
Ой мамо, мамо, мамо, та й новісеньку.

Ждала, ждала мене мати, не діждалася.
А я собі у ставочку полоскалася.
Ой мамо, мамо, мамо, полоскалася!

************************************
Збірник «Струни серця»- вид. 1985р.
Художник Микола Пимоненко
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Січень, 2020р.


Рецензии