Дивовижний ранок

Скупаюсь я в росі ранковій,
Відчую ніжну прохолоду.
Побуду в казці цій чудовій…
Лебідка сіла знов на воду.

Тамую подих і милуюсь
Ранковим сонячним промінням,
Дивлюсь на обрій і дивуюсь,
Що там – ранкове безгоміння.

Лиш сонце на долоні неба
І де-не-де пливе хмарина,
Маню рукою їх до себе…
Роса у квітці - намистина.

Дивлюсь і бачу просто диво –
Сонце цілується з водою.
Це робить так воно красиво…
Й вода здалась мені живою.

А поряд верби тут плакучі
У воду віти опустили,
На травах роси скрізь блискучі.
Журавки в травах тих ходили.

Мов діаманти, срібні роси
В промінні виграють красиво.
Вплела би їх у свої коси,
Але, на жаль, це – неможливо.

01.01.2020 р.


Рецензии