БОкС-26

В психлікарні було скрутно
Із комплектом ліжко-місць,
Тож між грат віконних пруття
Не усякий псих проліз.

Є палати з керівництвом -
Від царів до генералів,
Для принцес маленьких й принців,
Що блукають по астралах.

Є палати для шпіонів -
Для інопланетних друзів,
Для любителів притонів
І піратів чорногузих.

Повернутися направо,
Оглянутися наліво -
Екскурсантам все цікаво,
Та ніщо не зрозуміло.

Де палати для всіх інших -
Що не знають фабул чільних,
Яких, випадково стрівши,
Не приймеш за божевільних.

Для чиновників, пожежних
Та зірок ще не відомих,
Чом фантазії - з обмеженням
Діють навіть у дурдомі.

Для дорослих, що в дитинстві
Заморозившись, застрягли,
Де палати з товариством -
Що не знати чого прагнуть.

Де куточок - для поетів,
Що безумство своє тішачи -
У димку від сигарети
Змінюють героїв віршів.

Де палати для блукальців,
Що, здобувши три освіти,
Прагнуть пояснить на пальцях,
Що вони не з цього світу.

Та екскурсія скінчилась
У палаті для цікавих,
Там питання ставить вчили,
Прямо й трішечки лукаво.


Рецензии