БОкС-25

Часом, більше для потіхи,
Аніж із іншою метою,
Зводить доля у конфлікті -
Двох калік на полі бою.

Лупить правою рукою
Однорукий майстер з боксу,
Проти нього гідно встоїть
Тільки витязь парадоксу.

Ліворукий - він на рингу,
Як загадка для роззяви,
Що в двобої і не змигне,
Як отримає нокаут.

Дві руки на двох боксерів,
Й в парі зайві рукавички,
Та в ворожій атмосфері -
Краще мужності позичить.

Важко в сутичці ворожій,
Особливо, як не знаєш,
Із якого боку в рожу
Залетить удар з відчаю.

Справа бє - і безсердечно
Натискає праворукий.
Йому відповідь негречна
Прилітає зліва хуком.

Мить вагається противник,
Бо не знає - де грім гряне,
Розпердівся дух спортивний,
В шортах синіх чи багряних.

Бо допетрати - заскладно,
Чом удар - втрачає напрям
Ліворукий цілить справа,
Праворукий зліва гатить.

Удар зліва - протилежно,
Попадає в пику справно,
Правий же беззастережно -
Цілить, як в бою без правил.

Та в усій цій потасовці,
Мізкам - розміром з горішок,
Все одно з якого боку -
Наче брязкальце, всіх тішить.


Рецензии