Будь-ласка, вчись оповiдати сни

Будь-ласка, вчись оповідати сни.
Я знаю, снам твоїм я не володар.
Та ні тобі, ні снам не буде шкоди:
я вірю – більше зблизять нас вони.

Я не володар снам твоїм... Та я
у сни твої попрошуся нечутно,
і пролунаю – як червона рута –
бо українська є душа моя.

А снам душа співоча – саме те,
бо у душі співочій – сни співочі.
А сни жіночі – хочуть снів дівочих,
і сни дівочі для жінок – святе...

Прийду до тебе з чоловічих снів:
Прийду у сни твої – як добра звичка.
Червона рута – пісня чоловіча...
Навчись розповідати сни мені...


Рецензии