Виняток, або Бiлий бузок

                Пам’яті поета Івана Мироненка

Бузок, він тому і бузок, що бузковий,
а білий – бо винятком є.
Чи бути, як всі в світі обов’язково? –
відвічне питання моє…

Аби задарма часу не марнувати, –
у затишку, в світлім кутку,
намріяла мати поближче до хати
бузок прикопати в садку.

Щоб не занепав, притулила до тину,
нехай безтурботно росте,
і солодко пестила, наче дитину,
яка задивилась на степ.

Коли забузковило парубкувати, –
душа задивилась у став.
Не стала при собі надію тримати,
і боз білим янгелом став.

Відтоді блукає по всій Україні,
сповідує мудрість сільську.
Зізнайтеся, люди, чи в вашій родині
нема мандрівного бузку?
    27. 12. 19


Рецензии