А вунь!.. ты но, брат, прысму3сь!

До крымського мосту

…А он выпускает мне птіц!
Десяткамы! Прамо с-пут курткы!
Но хтося усё хочэ вбіць
Усеку j тылушку.

В адну я тут гондычкы ніч
Чуть ны і очедыв у бочцы.
Бо шо тут натопваты піч
Дубовымы дровмы v.

Да і, гоj, зу7 быс торфын.
Чырінь бо в Мняв тонка.
І вот: ліглы в 5 аv годын.
Бо мороку!.. хоть згынь.

І снылося влад: кірпічынк
Ны скы2лы j ковдры v.
Ну, некы паскудны пынькы
В арэнду v прам хату взялы.

– Ну, хто гэто? Шо гэто ты?
От гэтоj Морозко! –
А ну но сюда даj ключі!
Іш, бач, Лев с чытьвёрко!

Ну, одгородывся от всіх
Я якся v нарочно.
Бо доскы ны стегнуть бомvі
У нашыjі Бродніцы.

І шо, мы ізгналі мырців?
Отвсюду? І з города?
Нам сіны v новіjшы впыклы
Сусідьськыjі хлопцы.

Вся хата трасэцьця в норыць!
Оно трактор шосом.
Да j нету ш машын грузовых.
Сыло бо взь святое.

Про шо v моі веsыі сны…
От гэто пак стёкы!
Гучыты мы хочымо всіх.
А тэбэ ш ны j в попу.

Затменіе было завvды
Оно ведь быс кольцыj.
А лунныj вы v бачылы діск.
Колдуньі в палёце!

Нышо ны вліяе на сны!
Хоть спы собі в чоботюх.
А мы веть прові3лы хлів.
І шэ j прогулялысь пут доsыком.


Рецензии