Насолоду зимову вiдчуть

Заметілі нема, не хурделить снігами,
Не скували морози ставок,
Зима нас вітає дощами
Замість снігу й різдвяних зірок.

Новий рік і Різдво скоро буде,
Та снігу й в помині нема,
Від дощу лиш калюжі є всюди,
Хоч пора року, звісно, зима.

Повним ходом цвіте садовина,
І бруньки з’явилися вже,
Цвіт викине скоро й калина
Й коней в сани ніхто не впряже.

А хочеться зиму відчути,
У казці зимовій побуть,
На ставок з ковзанами гайнути,
Насолоду зимову відчуть.

Щоб сніг заіскрився на сонці,
Шибки мороз розписав,
Візерунки були на віконці
Й верболіз щоб в снігах потопав.

25.12.2019 р.


Рецензии