Был месяц март...

БУВ БЕРЕЗЕНЬ МІСЯЦЬ…

Був березень місяць –
Остання третина…
В березовім лісі
Зустрів я дівчину.

Зустрів я дівчину,
Рум’яну, з косою, -
Вона, мов калина,
Налита красою.

Налита красою,
Як соком береза –
Від того напою
Стою нетверезо.

Стою нетверезо.
А потім питаю:
-Чом ти опинилась
В березовім гаю?

-В березовім гаю, -
Красуня всміхнулась, -
Весну зустрічаю –
Вона вже проснулась.

Вона вже проснулась,
Бо досить їй спати –
Зима вже минула…
-А як тебе звати?

Як звати красуню? –
Звертаюсь до неї.
-Я скрізь тут присутня!
І зникла, мов фея.

Весна то - та фея,
Бо все оживляла.
І думка про неї
Мій сон проганяла.

І сон проганяла
Всю ніч чиясь пісня –
То кішка мурчала.
Був березень місяць…
                26.12.2019 р.


Рецензии
Довгенько йшов ваш березневый вiрш до Вiршири. Поки дiйшов, а тутички вже й грудень за вiкном. Отакоi!..

Аз Многогрешный   26.12.2019 16:56     Заявить о нарушении
А чим зараз не березень? Я ще й снігу не бачив... На Новий рік піду в березовий гай - кажуть, сік уже біжить. Отакої!..
З усмішкою та повагою - дід Анатолій.

Анатолий Потиенко   26.12.2019 19:59   Заявить о нарушении