БАБА СН ГОВА укр

БАБА СНІГОВА

новорічне...

Зашаруділо щось, замуляло під боком.
Рожевий писок вперся цяточкою в ніс.
Розплющив ліве й, майже зразу ж, праве око.
- Рятуйте! Що воно...
і хто на мене зліз?!!!
Була ялинка, були танці, грав нам лабух.
Була снігуронька й в червонім дідуган.
Та чому зранку обійма ...снігова баба?!
Не розтлумачить мені жоден хуліган.

Ой, снігу, снігу, снігу, снігу, снігу,
снігу...
не випало,  як вітер той не гув...
Утік Мороз з снігуркою... на втіху.
Лишив лиш дощ і свою бабу...
снігову ...
Несли рогаті їх обох прудкі олені,
Не голені й не бриті, зазвичай.
А баби... снігові - завжди - шалені,
Якщо їх раптом  проміняли
на дівчат...

Ті баби снігові усі чекають,
Й як  тілько дід  оленів запряже.
Враз хутко - під ялиночку, у зграю,
Де карооке - "ока", й смажиться фуршет.
Всі враз покотяться й загубляться за тином.
І замете дрібненький слід їх помело.
Згубивши моркву,
враз знаходять ще морквину.
Й втикають зовсім не туди, куди було...

Ой! Снігу, снігу, снігу, снігу, снігу ,
снігу!
Не випало, хто тілько не просив.
Утік Мороз з снігуркою на втіху.
Десь на бікіні нині міряють труси...
Несли рогаті їх обох прудкі олені
Не голені й не бриті, зазвичай.
А баби... снігові - такі шалені!
Якщо їх раптом проміняли
на дівчат...

П'янкі, кумедні, бо хмільні, рожевощокі,
Як - "тілько трішки" -  зразу ... й "досить" - опісля...
- Чи на мені вона?... чи я в неї - під боком?...
Лежить і тане... Що це є?!  І звідкіля?...
Пішло тепленьке... і що далі - гарячіше.
Блищить, як сніг біленький дриг її ноги.
І де морквина?!
Мабуть... зовсім з'їла миша...
Бо рік - Новий!
І миші... миші - навкруги ...

У серпантині, де не глянь, там миша - всюди!
Шорстка, пухнаста, невеличка і м'яка .
Рудесенька, блі...да... та...ще бля... буде...
Хазяйка нірки!
В Новий рік - вона така !)))
І вже не знаєш поряд з нею, що миліше:
Чи та, що збоку, чи ота, що рік - гризе?
- Ти... Королєва...снігова...
Сказав би більше,
Та от пора..., бо скоро дід вже приповзе...

ВК ХерСон грудень 2019...


Рецензии