Худэнькыj Тiгрык вам муvык!

А ты когда-нібудь топіл
Пынькамы з дуба хоть бы піч?
Го! То ты, моvэ, Сухыj Бір
Выкорчував з боліт?

Шо, ув тыбэ ныц ны болыть s?
То ты jды гонды в Кіць поспы,
Колы в вылыкыj хаты ныц
Шэ j танцы ны булы.

Я от узев діван старыj
І 20 раз – туды-сюды!..
А ек бо влізыш ув госьцін,
Кеды там морозыs.

Допіру-зарэ фіранкы
Завісюj шэ, коб холоднік
Ны здув усі твоjі торфы,
Шо ты тут мні спалыв!

А ты тут думав, sо, тобі
Поставыть хтося кроват с 3?
Дак трэ хоть с 3 Лукашукы,
Шоб за дурняк хвоjінк!

І вот я пузё надорвы,
Покамысь двігав діваныs.
Бо на колёсах, што ль вам, vыд,
Мо, змаjс3ть шэ j шкапы?

Так шо прыjідь, прыjідь, Галінк
Чы хоть яка там хваjн Надіjк,
Да подывысь на Бородыs,
Ек хваjно в рылав vіть.

Бо вот: топлю другу вvэ піч.
Котора, ну, у варымні вv.
І там хоть запычок ля мні
Оздоровыть пузыр.

Ну, тут вуv груба вся отлічн!
Гляды, за штых і 3sын 7!
І шо робы товді с тоj дівк,
Шо Тігр впустыв паvыць?

Пра, добvэ – мышыj хоть ны выдн.
Ныма бо чым уш і вгосты.
Доjів послідны буракы
А во но шо в голіjк.

Вот мні і рэмvуть всі сусідк:
Да ты v пынёк шэ тоj, дывы!
Ек замотаіш у борідк,
Огонь запалахтыть!

Да, сухорэбрыj Кыч зу7.
Ныма j зубів ны на горішк.
То я вvэ j jім но краснюкы
На ніч с томатыj, згынь.

Устав оповдні – дэ, колы
Усэ успіты в Рыловыs?
Ны Кізк ны вскочыть. Бо калытк
На цэповы з замків.

О так я тут і Новыj рік
С3чяю, братцы вы моjі.
Хоть ты очедыj чы впады
От дэсь якыхсь дустів.

Бо так хранылы хозяjі
Колысь в картоплях хрінь.
А шо jім! Спірт? Ходы сюды!
Бы j іj тытін с срачів.

А я v СтрыЛок, Ёгін тонкыj.
Но пальчыкы мальчішк.
Всэ чую, вынюхаю вмыть.
Аv голова шумыть!


Рецензии
Яка же хороша изба!
Колодец во дворэ!
Когда закончится гульба,
Водица чиста е!
А в печке хорошо картох
Под вечерок напечь
Да с тою Галей под полог
На нiчку цельну лечь!

Олга Булавина   24.12.2019 04:01     Заявить о нарушении
Да, харашо жэ, коль Лиса,
Ий Коныка запречь!

Дзенькуйм за хвайну рецк.

Васыль Брыль-Кобзар   25.12.2019 02:04   Заявить о нарушении
Коника запречь- понятно,а как запречь Лиса?Они,что у Вас какие- то особенные?

Олга Булавина   25.12.2019 05:58   Заявить о нарушении