Ойгъа бат!

Гюз гелгенде, от саргъая гьаман да,
Къушлар йимик,учуп гете заман да,
Гюнлер,айлар,йыллар...гьоп-гьоп! Не къалды?!
Бир яшавну кютгенсен деп саналды.
Огь,сени гьай! Не тез гетди бу яшав!
Хош юрекни кепинде ичив-ашав,
Сонг,бираздан эс табарман,дей туруп,
Хапарсыздан басма салынды уруп!
«Оьлгенсен!»-дей,энни не амалынг  бар?!
Ятгъан орнунг болду къарангы ва тар....

Гьей,инсан,сен ойгъа бат-
Къайсылайдыр гьар абат!


30.09.2018


Рецензии