Р дна хатина

РІДНА ХАТИНА!!!

Ти приснилась мені, моя рідна хатина,
І червона калина, що росте, під вікном...
Зустрічала там мама, мене, біля тину,
Коли йшов я додому, вечірнім селом.

Кожний вечір, вона, у любистку купала,
Там дитинства, і юності, мій оберіг!
Сповивала мене, й колискову співала..
Там коріння моє, і батьківської хати, поріг!

Там в саду навесні, зацвіли абрикоси,
І на сонці розкрились, бутони троянд!
На полях золотяться, пшениці покоси,
І лежать у дворі, на барвінку, шовковиці, в ряд.

Заросла вже стежина, до рідної хати,
І вже вишня старенька, засохла, в
саду!
Вже немає кому, зустрічати, й чекати,
Але серце щимить, і я знову, у снах, туди йду...

Юрій Братиця.22.12.2019.


Рецензии