Утренняя песня

РАНКОВА ПІСНЯ
   Присвячується Яніні Іщук – подрузі молодшого сина

В росі конюшина,
Сіріє віконце…
Проснулась дівчина –
Дрімало ще сонце.

Покинула ліжко
Тихесенько-тихо –
Нехай спить ще трішки
Її серця втіха.

І ковдрою вкрила.
Зітхнула тихенько –
Колись це робила
Давним-давно ненька.

А потім дівчина
Із гречки, сметани
На кухні чинила
Для хлопця сніданок.

І пісню співала, -
Немов колискову, -
Щоби ще поспалось
Її козакові.

Співала, варила
Вона в час світання:
-Будь ситим, мій милий,
Не тільки коханням!
                23.12.2019 р.


Рецензии