Тоонто минии харгын жаргал

Нютаг нэрэтэй турэhэн газарнай,
Бага жэлнуудhоо ундылгэжэ гараганхай.
Минии жаргалай эхин - турэhэн нютагhаа,
Минии гое бодолнууд, эдир залуу наhанhаа!

Нютаг минии ухаан haнаанай бодол,
Шулэгуудоор бэшэгдэhэн зохеолэй мэдэрэл.
Ерэхэб шамда, марташагуй арюун hайхан газарта,-
Зурхэн досоохи жаргални, ходол шамтая сугтаа!

Турэhэн нютагаа бусажал байха захяатай -
Турэл арадай зоолэн хэлэнууд аятай,
Арад зоной сэдьхэлнууд баяртайгаар билтараг лэ…
Аажам зантай газарнай, нангин хусэлоо мандаа бэлэглэг лэ!

Муноо тургэн сагай гуйдэлдэ,
Манай эхэ орон hалбаран мандаг лэ!
Турэл нухэд, амгалан тэнуюн ажаhуужа,
Туби дэлхэйн зол жаргал эдлэжэ, буян хэшэгтэй байг лэ!


Рецензии