Турэhэн тоонто нютагни

Тоонто hайхан Хунхэр нютагаа
Зурхэн соогоо ходол абан ябанаб.
Сэрэг Нарhан, Тогоон Шулуун -
Мургэн, зальбаран хододоо hананаб.

Шухал манай байгаалиин баялиг -
Онон хатан эжымнай.
Олон жэлнуудые угтан абажа,
Элдэб мэдээсэл хадагалан урдана.

Нангин hахюуhанда ухаан сэдьхэлээрээ шутэжэ,
Аажамхан тала дайдамнай зурхэнэй аялга дуудана.
Домог туухэтэй Хунхэр таламнай
Харгы замыемнай гэрэлтуулэн ябана.

Онон голойнгоо эрье дээрэ сэнгэжэ hуухада,
Сэдьхэл hанаан тэгшэхэн заhагдана.
Зунай дулаан удэрнуудоор эльбуулжэ,
hуниин одо мушэд миhэлзэн яларна.

Намарай хура бударжа байhан бороон,
Нэгэ аялгаар сохилон, зурхыем шэмэглэнэ.
Убэлэй ***тэн, сэнхир hаратай hунинууд,
Саhатай худоо талыем, уулэн сагаанаар харагдуулна.

Эхэ оронойнгоо заяае ургэн сурхуулжа!
Сагаан тала шэнги, сагаан абари зантай -
Баяртай, зугаатай бэе бэедэ халуунаар этигэжэ,
Бурхантай, буянтай ябахамнай болтогой!


Рецензии