Дивлюсь я на небо та й думку гадаю... укр. пiсня

слова Михайла Петренка

Дивлюсь я на небо та й думку гадаю:
чому я не сокіл, чому не літаю?
Чому мені, Боже, ти крилець не дав?
Я б  землю покинув і в небо злітав.

Далеко за хмари, подалі від світу,
Шукать собі долі, на горе привіту
І ласки у зірок, у сонця просить,
У світі їх яснім все горе втопить.

Бо долі ще змалку здаюсь я не любий,
Я наймит у неї, хлопцюга приблудний;
Чужий я у долі, чужий у людей:
Хіба ж хто кохає нерідних дітей?

Кохаюся з лихом, привіту не знаю
І гірко, і марно свій вік коротаю.
І в горі спізнав я , що тільки одна-
Далекеє небо – моя сторона.

І на світі гірко, як стане ще гірше,-
Я очі на небо,  -  мені веселіше!
Я в думках забуду, що я сирота,
І думка далеко, високо літа.

Коли б мені крилля, орлячі ті крилля,
Я б землю покинув і на новосілля
Орлом бистрокрилим у небо польнув
І в хмарах навіки од світу втонув!
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Збірник пісень «Струни серця», вид.1985р
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Грудень,2019р.


Рецензии
Спасибо за чудесные песни, Лариса, люблю украинские песни. С уважением

Валентин Кашлев   08.10.2021 12:21     Заявить о нарушении
Валентин, если захотите, то на моей странице есть сборник " укр. песни"- приходите, читайте, вспоминайте, пойте.

Лариса Геращенко   08.10.2021 21:19   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.