сн цца карове

Гэта мыслінка прыйшла нездарма:
Сніцца карове,што будуць карма,
І гэта пытанне начальства затроне,
Прачнецца сумленне у агранома...
Што сваечасова ўсё трэба сажаць,
У пояс густую касіць сенажаць,
Трэба хоць трохі радзець пра каровак,
Тыя ж расліны не трымаць да цубовак.
Крыху павагі да кукурузы,
Сілас кладзецца з "калянай папяры."
Прад сабой нарасцілі тоўстыя пузы,
Ежы у лежняў відна праз меру.
Ніколі дастатку саўгасу не мець,
Гаспадарамі,каліж Ўсёж адчуюць?
Даўно бы пара гэта ўсё зразумець
Вырасцяць бульбу і то скапытуюць.
Хутка закрычым мы,ку-ка-рэ-ку
Дык,хто вам паложыць рубель у руку?
Малако у кароўкі на языку!
Паразважай,дружа,і абмяркуй!
Сніцца кароўкам,корм добры будзе,
Сорамна ўсёткі глядзець ім у вочы,
Як не кажы і начальсва ж-людзі!
Да дабрабыту і яны ахвочыя...
Як не кажы,ўсе баяцца праклёнаў,
Калі-нікалі,"лаўка" будзе прыкрыта:
Рабочым капейкі,а ім міліёны,
На справе кароўцы палепшыцца быт
Людскаю працаю плённай!


   



 


Рецензии