Зимовий лiс

На галявині серед гаю.
Де  в снігу старі пеньки.
Там в гаю хлопчина гуляє.
Кожен день сліди читає.
Як слова у букварі.
Пролягла  мережка- стежка.
Ямочок дві, одна та знову три.
Знає хлопчик, зайця стежка.
Пролягла  через лісові хащі.
Далеченько шла лисиця.
Обережно, крадькома.
Слід її, ледь- ледь іскриться.
Бо лисиця- витівниця.
Замела  тихесенько, його сама.
Поруч мишка-сіро спинка.
Від нори шмигнула вбік.
В неї слід, як павутинка.
Непомітний віддалік.
А в кущах сліди глибокі.
Видно,  лосі  шли гуртом.
Біля них прудка сорока.
Замітала всі сліди.


Рецензии