Няужо?

"Добрай раніцы!" - кажу,
Як у ліфт заходжу!
І адказ пачуць хачу
Па беларуску, можна?

Большасць нашых жыхароў
Заменяць тыя словы!
Адказ пачую я ў след
На рускай толькі мове!

Цураюцца яны чаму
Здароўкацца на мове?
Набраў сабе ў галаву -
Што навучу іх роднай!

Кожны дзень вітаўся так,
Каб прывык хутчэй зямляк!
Часу шмат вось так прайшло
І Божа мой, пачуў, няўжо!

У спякоту, як глыток:
"Добрай раніцы, мілок!"


Рецензии