Mowy do milosci

MOWY DO MILOSCI(1)
Zagarnelas  wszystkie moje sprawy
porywem sobie znanej intuicji
niegdysiejszego wczesnego  lata
na przytulnym krakowskim zwierzyncu
Nie pominelas laskawie niczego
z trudow  potrzebnych w dalszej drodze
moglam wiec calo przejsc ze wszystkim
i budowac sie toba w nieskonczonosc
Jeszcze dzis jestem zdumiona
jak przecinasz ma obecna pamiec
szybkim lotem goracej godziny
wizerunkiem niemal bosko pieknego kolibra
przypominajac o  ludzkiej pomyslnosci
ktora nie obawia sie nigdy przenigdy
zmrozonej chlodem aury wspomnien
15.11.2019
***
HPD


Рецензии