Кто кого перемолчит

   Н. Бидненко
Ну, хто кого перемовчить?..
Шматую вірші непотрібні,
Вночі шматую, і опівдні.
А що життя? Воно, знай, мчить.

Та мимо, мимо, в синю рань,
В сувій згортає весну й літо.
О як без тебе в світі жити?
Як в світі жити без кохань!

Але мовчать твої вуста,
Мовчить ріка, льодами скута.
Кричить печаль, кричить осмута
Й надія вже не пророста.

***
Ну кто кого перемолчит?
Я рву стихи свои ненужные,
Ночью рву и в полдень южный,
А жизнь то что? Она бежит,

Но мимо, мимо в утро синь.
В тоску свернув весну и лето.
И как мне без тебя прожить?
Как жить на свете без ответа!

Но безмолвные твои уста,
Молчит река. Там лёд не тает,
Кричит печаль, кричит тоска
Надежда вновь не прорастает.


Рецензии