Василий Стус. Украдкою заходит старость...

Украдкою заходит старость -
дверями бед таких докучных.
И грех промолвить, несподручно
сказать, что нет её вот здесь,
и тяжко молвить, что люблю.
И не по правде, стосковался.
Себя на мысли уж ловлю,
что и не жил, а уж нажился.
Так надоело. Не смогу нагреть
когда-либо я грудь застывшую.
Как не было - не будет уж.
Украдкою заходит старость.

Оригинал:

Василь Стус. Заходить старість крадькома...

Заходить старість крадькома -
дверима злигоднів докучних.
І гріх промовити, незручно
сказати, що її нема,
і тяжко мовити: люблю.
І не по правді, що стужився.
Себе на думці вже ловлю,
що і не жив, а вже нажився.
Докучило. І вже чортма
колись нагріти змерзлі груди.
Як не було - то вже й не буде.
Заходить старість крадькома.


Рецензии