За свою Вiтчизну!

                Пам'яті всім загиблим за Свободу України

Вставай, Україна єдина,
За волю свою і майбутнє,
За матір, за батька, за сина,
За горду людину, за сутнє.
За право на дихання вільне,
За місце на рідній землі,
Де більш не панує свавілля,
Де пахне земля на риллі.
Чи в кров твою впала отрута
Отих вузьколобих рабiв,
Чи воля з боями здобута
Не варта полеглих синiв?
Будь мужньою, неподільною,
Родиною рівних людей,
Поєднана мовою спільною,
Єдиною між привілей.
Там жито на полі жовтіє,
Там небо синіє без дна,
Де той, хто Свободу омріє, 
Байдужий яка їй ціна.

               12/12/2019


Рецензии