Найдется ли место

   Чи  знайдеться  там  місце?..

Я  у  снах  у  світ  інший  літаю,
До  зірок,  що  палають  вночі,
І  щоразу  в  кінці  небокраю,
Я  знаходжу  від  раю  ключі.

Там ,   за  зорями  інша  природа,
Яскраво  жовті  й  лілові  долини,
Синьо-мятна  якась  прохолода,
Діброва  срібна,  а  за  нею  вершини.

На  вершині  тій  місяць  лягає,
Він  в  колисці  колише  світанки,
В  повнім  сяйві  там  весни  стрічає,
Закриває  за  літом  фіранки.

Небо  чисте  в  незайманій  цноті,
Бурштинова  там  спадає  роса,
Береги  навкруги  в  позолоті,
Ну  а  річка – небесна  сльоза.

Там  сад  надзвичайної  вроди,
Там  на  троні  сидить  сам  Творець,
По-заслугам  Він  судить  народи,
Бо  всьому  Він  початок  й  кінець.

На  гуслях  янголи  там  грають,
І  чути  далеко  їх  спів,
Квіти  в  садах  розквітають,
Птахи  різні,  усіх  кольорів.

По  раю  там  люди  гуляють,
І  всюди  там  радість  і  сміх,
У  піснях  Творця    прославляють
І  спокій  душевний  у  всіх.

Я  не  встигла  Творця  запитати,
Бо  усе  це  побачила  в  сні,
Як  колись  прийде  час  помирати,
Чи  знайдеться  там  місце  мені?..

Автор; Н.П.Рубан.


Рецензии
Птицы Неба - всех цветов
Залетели в стиль стихов.

Катерина Пас Чна   12.12.2019 03:14     Заявить о нарушении
Спасибо!

Надежда Рубан   12.12.2019 13:17   Заявить о нарушении