Погляд

Бо вже не тягне спати, як то було зранку,
І вже не хочеться гадати про життя,
Безмовно я очікую на час сніданку
І дивлюсь в дзеркало на своє відбиття.
Давно поховано мої таємні ночі,
І дивно згадувати ті солодкі сни.
Мінливо все. Хіба що тільки очі
Тримати здатні юні кольори весни.

Є тільки погляд –
Він береже в собі мою любов до світу.
Є тільки погляд,
В якому зовсім не залишилось мене.
Мрійливий погляд
Ще споминає щастя тої зими і літа.
Останній погляд
Іще не вірить, що і сам колись мине.

У парку мліють ліхтарі молочним світлом,
А вище місяць опівнічників зове.
Нам так жадалося угнатися за вітром –
Та розбивались і творили щось нове.
Якби мені колись до тебе закохатись,
Я, може, стану навіть інший і чужий,
Але у дзеркалі все ж буде відбиватись
Мій погляд – завжди щирий і живий.

Мрійливий погляд,
Що береже в собі мою любов до світу.
Останній погляд,
В якому зовсім не залишилось мене.


Рецензии