Писана

Автор: Р. усев               

На комшията Писана
вчера рано, рано,
котетата си на гости
заранта докара.
Поотраснали са вече,
тичат и играят,
хапват и храница,
но след хапката защо ли 
бягат при Писана
мляко да посучат.
Две се мушнаха в камината,
нещо шумоляха,
притихнаха за малко,
после котетата бели
изнизаха се черни.
Майка им Писана,
за глава се хвана
като ги погледна
оплескани със сажди. 
Бързо се захвана
рожбите да чисти,
със език облиза
две дечица палави,
котетата черни
тя направи бели.


Рецензии