Вiйна не квапилась

Війна не квапилась і смерть
Мов вірний пес плелась за нею.
Днів поминальних круговерть
Лякала кратністю своєю.

Війна простий обрала шлях,
Трощила селища і хати
Та пильнувала, як в боях
Відважні гинули солдати.

Війна без жодних перешкод
Невпинно йшла у глиб країни.
Здригався змучений народ
Від горя неньки України.

Війна заполоняла Схід
І мертвим очі закривала.
Лишаючи кривавий слід
Була стрімка та досконала.

Пітьму пророчила війна,
Одвічні сльози, біль, руїни…
Та зграя Янголів зійшла
З небес на захист України.

Тому війна змінила шлях,
Пішла за обрій до схід Сонця.
Тепер ці землі та поля
Боронить вся Небесна Сотня.

21-24.01.2016.


Рецензии